Logo

Laat jouw noodkreet horen

Miljoenen vissen worden jaarlijks onverdoofd geslacht. Zij kunnen niet gillen om hulp. Maar wij wel. Stuur jouw noodkreet aan de minister.

Lees meer

Miljoenen vissen onverdoofd geslacht

Bijna alle vissen worden levend verwerkt tot visfilet. Ze gaan gebukt onder gruwelijk lijden. Vaak worden ze ‘gekaakt’, waarbij de organen via de mond naar buiten worden getrokken of gezogen. Een deel wordt zelfs levend opengesneden. Onverdoofd. Ook worden ze levend op ijs gelegd. De kou maakt vissen immobiel, maar verdooft ze niet. Daardoor sterven vissen een vaak langzame en pijnlijke dood.

Goede verdovingsmethoden

De overheid verschuilt zich al jaren achter het gebrek aan kennis en onderzoek naar verdovingsmethoden. De afgelopen jaren zijn er echter goede methoden ontwikkeld die bijna niet worden gebruikt.

Kom in actie

Wij eisen dat de overheid onverdoofd slachten van vissen verbiedt. Als vissen konden gillen zou er waarschijnlijk al lang wetgeving zijn. Laat daarom jouw noodkreet horen tegen de onverdoofde slacht van vissen.

Sluiten

Wakker Dier verwerkt je gegevens voor onze administratie en om je op de hoogte te houden van deze campagne. Lees hier ons privacystatement.