Logo

Sterrenchefs: stop met foie gras 

Dierenleed is allesbehalve feestelijk. En toch zetten sommige restaurants nog steeds foie gras op het menu. Zélfs restaurants die vol trots een Michelinster dragen. Maar dit dieronvriendelijke product is verre van sterwaardig. Daarom roepen wij sterrenchefs op: stop met foie gras.

Lees meer

Een gruwelijk bestaan 

Om uiteindelijk als foie gras op een bord te belanden, ondergaan eenden en ganzen heel wat gruwelijkheden. Van dwangvoeding en vaak dagenlang in een klein kooitje tot gebroken vleugels of een geperforeerde slokdarm. Terecht dus dat de productie van eenden- en ganzenlever in Nederland verboden is. Maar we importeren het wel. En eten duizenden kilo’s foie gras per jaar. Mede dankzij sterrenrestaurants die het doodleuk blijven serveren. 

Onderteken de brief 

Dit dierenleed moet stoppen! Daarom roepen wij 54 sterrenchefs per e-mail op om foie gras per direct van het menu te schrappen. Elke dag opnieuw, namens iedereen die eenden en ganzen een beter leven gunt. Zet jij je naam ook onder de brief? Vul dan het formulier in. Samen voeren we de druk op en zorgen we dat alle sterrenrestaurants stoppen met foie gras. 

Sluiten

Wakker Dier verwerkt je gegevens voor onze administratie en om je op de hoogte te houden. Lees hier ons privacystatement.