Logo

Teken de petitie

De Nederlandse veehouderij barst uit zijn voegen. Met als gevolg dierenleed, een hoge stikstofuitstoot en gigantische uitbraken van ziektes zoals de vogelgriep. Roep deze crisis een halt toe en teken nu de petitie voor een kleinere veestapel.

Lees meer

Dierenleed

De Nederlandse vee-industrie produceert 500 miljoen dieren per jaar onder afschuwelijke omstandigheden. Deze dieren zitten opgesloten in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Als we minder dieren houden, besparen we heel veel dieren een rotleven in de vee-industrie.

Vogelgriep

Nergens houden we zoveel dieren per vierkante meter als in Nederland. Hierdoor verspreiden ziektes zoals de vogelgriep snel en gemakkelijk. In 2023 zijn er al vijf miljoen dieren vergast vanwege de vogelgriep. Dit is ook een bedreiging voor de volksgezondheid: vogelgriep is net als COVID-19 een zoönose.

Stikstof

Al die dieren zorgen voor veel poep. Deze mest veroorzaakt niet alleen stankoverlast, maar ook dat er veel te veel stikstof in de natuur terechtkomt. Natuurgebieden worden dan overwoekerd door brandnetels en bramenstruiken.

Stalbranden

Ons land staat vol met grote, brandbare schuren. In de afgelopen tien jaar heeft dit geleid tot meer dan 1,5 miljoen omgekomen dieren. Wij vinden het belangrijk dat er minder dieren in een stal worden gehouden. Zodat áls het mis gaat, minder dieren sterven. 

Kom in actie

Wij zijn er klaar mee. Daarom roepen wij de overheid op om de veestapel te halveren. Teken vandaag nog de petitie voor een kleinere veestapel.

Sluiten

Wakker Dier verwerkt je gegevens voor onze administratie en om je op de hoogte te houden van deze campagne. Lees hier ons privacystatement.