Logo

Teken de petitie

De Nederlandse veehouderij barst uit zijn voegen. Met als gevolg een hoge stikstofuitstoot, gezondheidsrisico’s en dierenleed. Roep deze crisis een halt toe en teken nu de petitie voor een kleinere veestapel.

Lees meer

Te grote veestapel

De Nederlandse vee-industrie produceert 500 miljoen dieren per jaar onder afschuwelijke omstandigheden. Deze dieren zitten opgesloten in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Als we minder dieren houden, besparen we heel veel dieren een rotleven in de vee-industrie.

Dierenwelzijn, Gezondheid en Milieu

Door de enorm hoge veedichtheid is de kans op ziektes zoals de vogelgriep veel groter. De afgelopen jaren zijn er miljoenen vogels afgemaakt die mogelijk besmet waren. Daarbij vormt vogelgriep ook een bedreiging voor de volksgezondheid. De grote veestapel zorgt er ook voor dat de mest tegen de plinten klotst. Deze mest zorgt niet alleen voor stankoverlast, maar ook dat er veel te veel stikstof in de natuur terechtkomt. Natuurgebieden worden dan overwoekerd door brandnetels en bramenstruiken.

Kom in actie

Wij zijn er klaar mee. Daarom roepen wij de overheid op om de veestapel te halveren. Teken vandaag nog de petitie voor een kleinere veestapel.

Sluiten

Wakker Dier verwerkt je gegevens voor onze administratie en om je op de hoogte te houden van deze campagne. Lees hier ons privacystatement.