Logo
  • transparant

Laat minister Schouten zweten! Teken de petitie!

Al 60.648 mensen hebben getekend.
60.648

Miljoenen dieren lijden

In 2019 overleden 163.000 dieren aan de gevolgen van hitte. Vooral dieren zoals plofkippen en koeien die heel veel melk geven, raken sneller oververhit. Ze hebben extra stress en gezondheidsproblemen als het kwik oploopt.  Maar minister Schouten doet te weinig om dit leed te voorkomen.

Lees meer

Stervenshete zomers

Elk jaar lijden miljoenen dieren en dat probleem wordt alleen maar groter. Want volgens het KNMI zal tot 2050 het aantal warme dagen met dertig procent toenemen en het aantal tropische dagen zelfs verdubbelen.

Een Nationaal Hitteplan voor Dieren

Elk dier dat sterft door de hitte, is er een teveel. Om te zorgen dat dit dierenleed stopt, is een Nationaal Hitteplan voor Dieren hard nodig. Met verplichte maatregelen zoals schaduw en genoeg water in de wei, koeling en minder dieren in de stal, en een transportverbod op hete dagen.

Laat minister Schouten zweten

Minister Schouten kwam kort geleden met een eigen hitteplan voor dieren. Maar dit gaat alleen over transport, en bevat beroerde maatregelen. Zo mogen dieren tot maar liefst 35 graden nog steeds in benauwde transportwagens worden gestopt. Om een plan op de agenda te krijgen waar de dieren écht iets aan hebben, is jouw handtekening nu nodig. Laat je stem horen en eis samen met Wakker Dier een Nationaal Hitteplan voor Dieren.

 

Sluiten

Lees meer over hoe we met je gegevens omgaan in onze privacyverklaring.