Logo

Samen strijden we tegen zoönosen

De coronacrisis dwingt Nederland om de vee-industrie grondig te herzien. Dit doorgedraaide systeem is namelijk óók een broedplaats voor potentieel gevaarlijke zoönosen. Het is niet de vraag óf het mis gaat, maar wanneer. Met jouw hulp kunnen we het systeem veranderen en het risico op een volgende pandemie verkleinen. Help je mee?

Lees meer

De vee-industrie is een broedplaats

In de vee-industrie leven miljoenen dieren, opeen gepakt in dichte stallen. Ziektes kunnen zich in de overvolle stallen snel verspreiden. De dieren zijn zwak door doorfokken, slechte leefomstandigheden en chronische stress.

Minder dieren, meer ruimte

De intensieve veehouderij is een broedplaats voor potentieel gevaarlijke zoönosen. Daarom strijden wij voor een drastische hervorming van de vee-industrie. Het is tijd voor een systeem waarin we minder vlees consumeren en veel minder dieren houden. Waarin dieren een goed leven hebben, met robuustere rassen en een goede weerstand.

We zetten ons in voor de dieren

Wakker Dier blijft zich juist nu onverminderd inzetten voor de dieren. We maken mensen bewust via advertenties en campagnes en spreken bedrijven en politiek aan op hun verantwoordelijkheid. Met jouw (maandelijkse) bijdrage kunnen we dit blijven doen. Help je mee?

Sluiten

Bekijk hier onze privacyverklaring, informatie over incasso's en veelgestelde vragen.